Vijesti

VIK-HR – partner kakvog trebate za kvalitetu proizvoda

Kontrola.

Rijetkima, ako ikome, ova će riječ na prvu izazvati ugodan osjećaj. Zašto je tome tako?

U ljudskoj naravi od pamtivjieka je usađena slobodna volja kao ultimativno i subjektivno mjerilo što je dobro, a što nije i to zasigurno može biti jedan razlog, a postoji i onaj drugi, više društveni razlog koji kaže da su nas sustavi, prošli i sadašnji, „naučili“ da je kontrola u konačnici loša stvar za te iste ljudske slobode. Istina je zasigurno negdje između ali kontrola u suštini nije loša ili negativna riječ, bitan je kontekst u kojem se ona gleda.

Uzmimo za primjer kontrolu kvalitete, kontrolu porijekla, kontrolu ispravnosti…i još mnoge druge kontrole koje su na korist cijeloj populaciji. Složite ćete se da bi život kakvog poznajemo bez takvih kontrola bio puno ugroženiji i nesigurniji.

Upravo o takvoj jednoj kontroli ćemo danas ukratko reći, a radi se o hrvatskoj kući koja je zadužena za certificiranje građevinskih proizvoda (između ostalog) među koje spadaju i proizvodi #HEDONE asortimana. Mogli bismo reći da je #CERTIFIKACIJA blaža riječ za kontrolu kvalitete proizvoda u ovom slučaju, a ona je moguća jedino i isključivo uz strogo propisana pravila, mjerila i smjernice.

Radi se o VIK-HR, tvrtki koje je osnovana 1992. u Zagrebu i koja zajedno sa svojim specijaliziranim poslovnim jedinicama na lokaciji u Zagrebu i Samoboru provodi djelatnosti ispitivanja, certifikacije, nadzora i sigurnosti proizvoda s krajnjim ciljem upravljanja kvalitetom prema krajnjem korisniku odnosno Naručitelju.  #VIKHR ima preko 200 ugovornih partnera u zemlji i u inozemstvu, s kojima surađuje niz godina.

Prva akreditacija za certifikaciju građevnih proizvoda, prema tada važećoj normi HRN EN 45011:1998,  od strane Hrvatske akreditacijske postignuta je 2009. godine, a iste je godine VIK-HR d.o.o. i ovlašten od MZOPUG za poslove ocjene sukladnosti.

Cjelokupan postupak certifikacije građevnih proizvoda sastavljen je od slijedećih koraka:

 • prijava, dostava dokumentacije (2+, 1+,1),
 • ocjenjivanje svojstava proizvoda na temelju ispitivanja, proračuna ili tabličnih vrijednosti (1+,1),
 • početni pregled proizvodnje i kontrole tvorničke proizvodnje (2+, 1+,1) ,
 • izdavanje certifikata o stalnosti svojstava (1+,1) ili certifikata o sukladnosti kontrole tvorničke proizvodnje (2+),
 • održavanje certifikata, koji uključuje i sankcije, ukoliko se u utvrde nesukladnosti i ispitivanje uzoraka iz proizvodnje te kontinuirani nadzor, vrednovanje i ocjena kontrole tvorničke proizvodnje (2+, 1+,1),
 • uzimanje slučajnih uzoraka (1+).

Potencijalni naručitelji mogu zatražiti i dobiti sve potrebne informacije u svezi s postupkom certifikacije telefonom, faxom, elektronskom poštom i/ili informativnim razgovorom!

Poklopci za slivnike i kontrolna okna za prometne i pješačke površine, u što spadaju i proizvodi HEDONE asortimana, nalaze se u kategoriji NEUSKLAĐENOG PODRUČJA, a neusklađeno područje građevnih proizvoda je ono u kojem se na građevne proizvode primjenjuju nacionalna pravila (sukladno Zakonu o građevnim proizvodima, “Narodne novine”, broj 76/13., 30/14., 130/17 i 32/19) i u kojem se građevni proizvodi ne označavaju „CE“ oznakom.

Ovisno o materijalu izrade, na svim HEDONE proizvodima koji prolaze ovu vrstu certifikacije, možete pronaći sljedeće oznake:

Poklopci za slivnike i kontrolna okna za prometne i pješačke površine, sustav 1

 1. izrađeni od lijevanog željeza HRN EN 124-2:2015 (EN 124-2:2015)
 2. izrađeni od čelika i aluminijske legure HRN EN 124-3:2015 (EN 124-3:2015)
 3. izrađeni od čelikom armiranog betona HRN EN 124-4:2015 (EN 124-4:2015)
 4. izrađeni od kompozitnih materijala HRN EN 124-5:2015 (EN 124-5:2015)
 5. izrađeni od polipropilena (PP), polietilena (PE) i neomekšanog poli(vinil-klorida) (PVC-U) HRN EN 124-6:2015 (EN 124-6:2015)

Ovo je jedan dio slagalice koji možete iščitati na našim proizvodima, a odmah će Vam biti jasno i o kakvom se proizvodu radi te koje je kontrole prošao.

Hedone d.o.o. već dugi niz godina surađuje sa VIK-HRom s ciljem certificiranja svih svojih proizvoda iz asortimana, a dugogodišnje partnerstvo i suradnja dovelo je do povećanja proizvodnje i prodaje Hedone proizvoda u cijeloj regiji. Osoba direktno zadužena od strane VIK-HR za suradnju sa tvrtkom HEDONE je g. Zoran Zaninović koji svojim profesionalnim pristupom, promptnom reakcijom i dobrim poznavanjem Hedone proizvoda i potrebama tržišta stoji uvijek na raspolaganju u svim situacijama.

Kontakt
VIK-HR d.o.o.
Zagrebačka cesta 231/II.kat
10 000 Zagreb

tel: +385 1 23 13 060

fax: +385 1 23 32 036

http://www.vik.hr

https://www.facebook.com/people/VIK-HR/100040334873086/

https://www.linkedin.com/company/vik-hr-d-o-o-/about/

#odvodnja #telekomunikacije #poklopci #sustaviodvodnje #HEDONE #kanalskipoklopac #šaht #niskogradnja #D400 #dtk #montaznizdenci #kanalizacija #zdenac #kanalskipoklopci #hedone #kanalice #poklopac #armiraniprstenovi #pocincano #Poklopci #ispuna #uljni #plinotijesni #cijevi #pvc #PP #pppipe #PVCcijevi #600×600 #Hedone #VIK #VIKHR